Visie op zorg – Huisartsenpraktijk Kromme Rijn – Bunnik
Header afbeelding

Visie op zorg

Huisartsenzorg is continue, persoonsgerichte, medisch generalistische en gezamenlijke zorg. Om deze zorg in de huidige tijd goed te leveren werken we intensief samen: ten eerste met u, omdat we graag samen met u naar oplossingen zoeken die bij u passen; ten tweede met andere disciplines binnen de eerstelijnszorg.

We werken nauw samen, 1. omdat we daarmee beter voor u kunnen zorgen, en 2. omdat de werkdruk toeneemt. Er komen steeds meer taken bij (bijv. zorg die vroeger in het ziekenhuis plaatsvond), het aantal ouderen stijgt, en het aantal patiënten met chronische ziektes stijgt (door verslechtering van leefstijl, door toename van medische mogelijkheden, etc.). Daarbij bestaat er een grote personele krapte onder huisartsen, praktijkondersteuners, assistentes, en ook andere eerstelijnshulpverleners. We moeten dus met minder mensen steeds meer doen.

Door samenwerking kunnen we beter voor u zorgen: we verdelen taken efficiënt en we maken gebruik van elkaars kennis en kwaliteiten. Met onze assistentes, praktijkondersteuners, de apotheek, fysio, thuiszorg, dietistes en anderen streven we naar gestroomlijnde zorg. Bovendien kunnen we samen initiatieven ontplooien die passen in de huidige tijd. Voor sommigen onder u is dat wennen: u ziet waarschijnlijk meer gezichten dan vroeger. De praktijkondersteuners en assistentes zijn deskundig geschoold en hebben zich in de loop der jaren gelukkig veel taken eigengemaakt. Daardoor kunnen huisartsen patiënten met meer en minder uitgebreide problematiek binnen de eigen vertrouwde praktijk blijven behandelen.

We streven naar laagdrempelige, kwalitatief goede zorg, met behoud van onze vriendelijke, positieve sfeer. Dat geeft plezier en voldoening in ons werk. We hopen dat u daar de vruchten van plukt.

We geloven erin dat samenwerken – zowel met u als met onze collega-zorgverleners – de manier is om goed voor u te zorgen: samen gezond!